Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün depolama ve bakım atölyelerinin yer aldığı tesislerde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Yapılan çalışmaların tüm aşamalarını yerinde denetleyen Başkan Kavuş, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, Meram Belediyesinin tasarruf ve verimlilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarla sadece ekonomik değil, çevresel sürdürülebilirliği de önceleyen bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu hatırlattı.
BAŞKAN KAVUŞ; “VERİMLİ ÇALIŞMA MODELİYLE 2025 YILINDA TEK BİR KONTEYNER ALMA İHTİYACI HİSSETMEDİK”
Verimli ve sürdürülebilir çevre politikaları ve kaynakları verimli kullanma konusunda örnek uygulamalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, merkezin sadece depolama alanı değil, aynı zamanda bakım, onarım ve geri kazanım süreçlerinin yürütüldüğü önemli bir tesis olduğunu vurguladı. Merkezde hem çevre temizlik hizmetlerinde kullanılan yeni malzemelerin depolandığını hem de sahada kullanılan, zamanla yıpranan ekipmanların bakım ve onarımının yapıldığını ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Burası, çevre temizlik biriminin hem depolama hem de bakım alanlarının yer aldığı bir saha. Sahada kullanılan küllüklerden yeraltı çöp konteynerlerine kadar pek çok malzemenin yenisi burada bulunurken, eskimiş veya zarar görmüş olanları da burada topluyoruz. 2025 yılı içerisinde plastik ya da metal hiçbir yeni konteyner alma ihtiyacı duymadık. Bunun yerine bakım atölyemiz sayesinde mevcut ekipmanlarımızı tamir ederek yenisinden farksız olarak yeniden hizmete kazandırıyoruz.”
BAŞKAN KAVUŞ; “BURADA HURDALAR BİLE HİZMETE DÖNÜŞÜYOR”
Meram Belediyesi’nin tasarruf ilkesini sadece ekonomik değil, çevresel bir sorumluluk olarak da gördüğünü ifade eden Başkan Kavuş, belediye olarak israfın önüne geçtiklerini ve her parçayı en verimli şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Sahadan alınan bozuk konteynerin yerine sıfır koymak yerine, burada yenilenen konteynerleri yeniden ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Sıfır konteynerle ayırt edilemeyecek kalitede tamirat yapıyoruz. Kullanılamayacak durumda olanları hurdalık bölümümüzde biriktiriyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle ekonomiye ciddi katkı sunuyoruz.” diye konuştu. Tesiste sadece tamir değil, aynı zamanda parçalama ve yeniden değerlendirme çalışmaları da yapıldığını belirten Başkan Kavuş, Kullanılamayacak durumdaki parçaları hurdaya ayrıp, bazı parçaların da başka konteynerlerin onarımı için yedek parça olarak kullandığını ve böylece “hurdaya bile atılmayan” parçalarla yeni kazanımlar elde edildiğini ifade etti.
BAŞKAN KAVUŞ; “TASARRUFLA VERİMLİLİĞİ BULUŞTURMAK MERAM’IN HİZMET MODELİDİR”
Tasarruf anlayışları gereği ‘yüzü astarından pahalıya gelen işleri’ de asla yapmadıklarını kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, küçük dokunuşlarla kullanılabilecek hale gelen parçaları tekrar sahaya ve ekonomiye kazandırdıklarını kaydetti. “Biz malımızın kıymetini biliyor, onu en iyi şekilde kullanmaya ve korumaya gayret ediyoruz. Vatandaşımıza daha fazla hizmet sunmak istiyorsak, kaynaklarımızı doğru kullanmamız şart. Biz malı alırken kazanıyoruz. Ne kadar az harcayıp ne kadar uzun süre kullanabilirsek, vatandaşımıza ve belediyemize yük de o kadar azalıyor.” diye konuşan Başkan Kavuş, bu anlayış sayesinde hem kamu kaynaklarının israf edilmediğini hem de kaliteli hizmet sunma noktasında kesintisiz bir belediyecilik yürütüldüğünü vurguladı.