Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde geçirdiği kalp krizinin ardından Van YYÜ Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden DEP eski Milletvekili Orhan Doğan’ın ismi, hayatını kaybettiği hastanenin yerine yapılan parka verilecek.
İpekyolu Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı başladı. İpekyolu Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Eşbaşkan Canan Uzunay’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Uzunay, Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Orhan Doğan’ın İsmi Parkta Yaşatılacak
Toplantıda gündeme gelen önemli konulardan biri de park ismi değişikliği oldu. İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Ergün, kayyım döneminde adı “Öğretmenler Parkı” olarak değiştirilen parka, 2007 yılında hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Orhan Doğan’ın isminin verilmesi yönünde teklif sundu. Ergün, Doğan’ın barış ve demokrasi mücadelesindeki katkılarına dikkat çekerek, “Bugün geldiğimiz süreç içinde, geçmişe dönüp baktığımızda Sayın Orhan Doğan’ın söylemlerinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Doğan, barış için bedel ödedi, emek verdi. Bu açıdan isminin yaşatılması oldukça önemlidir. Orhan Doğan, bildiğiniz gibi 2007 yılında şu anda Öğretmenler Parkı’nın olduğu yerde bulunan YYÜ Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Bu yüzden yaşamını yitirdiği yere isminin verilmesi oldukça önemli ve değerlidir.” dedi.
Görüşmeler Yarın Devam Edecek
Toplantıda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen teklif yazıları da ele alındı. Meclis toplantısı, 2024 yılı Faaliyet ve Denetim Raporları’nın görüşülmesinin ardından yarına ertelendi.
Orhan Doğan Kimdir?
Orhan Doğan, 25 Temmuz 1955’te Mardin’in Dargeçit ilçesinde doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi’ni tamamladıktan sonra Cizre’de avukatlık yaptı. Halkın Emek Partisi’nin (HEP), 1991 seçimlerinde Erdal İnönü liderliğindeki SHP ile seçim ittifakı yapması ile birlikte Leyla Zana, Hatip Dicle, Ahmet Türk ve Mehmet Sincar gibi isimlerin olduğu 18 HEP’li ile birlikte parlamentoya girdi. Siyasi faaliyetleri nedeniyle 1994 yılında tutuklanan ve 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2004 yılında serbest kalan Doğan, 2007 yılında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan Barış Festivalinde konuşma yaptığı sırada kalp krizi geçirdi. Van YYÜ Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Doğan, tüm müdahalelere rağmen 29 Haziran 2007’de hayatını kaybetti.